بر اساس تحقیقات  انجام شده تخمین زده شده است که تا 80 الی 90 درصد از مراجعه کنندگان به پزشک دچار مشکلات  استرسی هستند ، اما  تنها کمتر از 3 درصد پزشکان در مورد چگونگی کاهش استرس با بیماران خود صحبت می‌کنند. آیا به غیر از دارو و موارد خوردنی شما می‌توانید مواردی جهت کاهش استرس خود داشته باشید که در هر مکان و محیطی بتوان انجام داد؟

تمرینات یوگا یکی از این راه‌ها و ورزش‌ها برای کاهش استرس می‌باشد که حتما اسمش را تا به حال شنیده‌اید. یوگا، مدیتیشن و سایر اعمال ذهنی به بدن و ذهن شما آموزش می‌دهد تا بتوانید با استرس مقابله کرده و سلامت و رفاه عمومی را بهبود بخشید. یوگا برای تسکین تنش و کاهش استرس در بدن و ذهن مناسب است و به نوعی می‌تواند شما را در هنگام افزایش استرس مقاوم‌تر کند که در ادامه به بررسی موضوع کاهش استرس با حرکات یوگا می‌پردازیم.

استرس چیست؟

استرس یکی از عوارض جانبی مشکلات وزندگی روزمره ما است که میتواند به دلایل مختلفی بروز کند اما نگران نباشید برخی از حرکات کلیدی یوگا می توانند به شما در کاهش و کنترل و انها  کمک کنند و هر تنشی را خنثی کنید و تمرکز لازم را برای چند هفته آینده بدست بیاورید. آنها را حفظ کنید و هر زمانی نیاز به اصلاح آرامش خودتان داشتید از آنها استفاده کنید و با آنها هر زمانی به شادی واقعی برسید.

استرس تقریبا در انجام تمامی فعالیت های روزانه افراد  وجود دارد و اگر مقدار آن زیاد باشد سبب مناسب انجام نشدن امور می‌شود برای مثال اگر استرس زیادی داشته باشید برای ارائه سخنرانی جذاب و بدون مشکل با مشکل مواجه خواهید شد بنابراین یوگا را به عنوان عامل کاهش استرس در نظر داشته باشید تا بتوانید بهتر به انجام امور کاری خود بپردازید. مزایای یوگا به قدری زیاد است که به راحتی و بسیار زیاد نتیجه تلاش‌های شما را می‌دهد. حرکات یوگا فقط باعث افزایش انعطاف پذیری و یا کاهش درد عضلات نمی شود. یوگا می تواند باعث ارتقای عملکرد بخش های مختلف بدن شود، استرس را کاهش دهد و در نتیجه باعث می شود خلق وخوی بهتری داشته باشید. در این مطلب چند حرکت یوگا را به شما آموزش می دهیم که می توانید به راحتی در منزل انجام دهید.

اولین حرکت در تمرینات یوگا

چرا این حرکت کمک می کند: در حال حاضر خیلی چیزها توجه شما را به خود جلب می کنند (خانواده ، کار ،یک فروش آنلاین محدود) که باعث فعالیت بیش از حد مغز شما می شود. حرکت عقاب به شما کمک می کند که ساختاری بسازید و خودتان را داخل آن بپیچید و بر حفظ تعادل تمرکز کنید. شما همچنین می توانید پشت و شانه های خودتان را کشش دهید و تنش ها را از بین ببرید درحالیکه پاها و کپل خودتان را تقویت می کنید.

چگونه این حرکت از تمرینات یوگا انجام می شود: صاف بایستید با بازوها در دو طرف بدن ، زانوها را خم کنید. روی پای راست تعادل ایجاد کنید سپس ران پای راست روی چپ قرار دهید ، پنجه های چپ را روی زمین قرار داده یا آنها را اطراف ساق پای چپ قرار دهید. بازوها را مقابل خودتان قرار دهید و بازوی راست را زیر آرنج چپ قرار دهید ، کف دست ها را بهم فشار دهید یا تا جاییکه امکان دارد نزدیک کنید ، بازوها را بالا ببرید واستخوان شانه را فشار دهید. این حالت را حفظ کنید و سپس به حالت اول برگردید و همین کارها را برای سمت چپ انجام دهید.

دومین حرکت در تمرینات یوگا

کف دست ها و پاها باید را بر روی  زمین قرار دهید، باسن را از زمین فاصله دهید، تا جایی که زانو و آرنج ها صاف شوند. دست ها و پاها به اندازه عرض شانه باید باز باشند. با قرار گرفتن در این وضعیت باید احساس کشش در عضلات همسترینگ (پشت ران) و شانه هایتان داشته باشید. نگاه شما باید بین پاها باشد. آرام باشید و در این حالت به طور عمیق نفس بکشید. روی بازدم  تمرکز کنید و این حالت را به مدت یک تا ۲ دقیقه و با ۳ تا ۴ تنفس ادامه دهید.

سومین حرکت در تمرینات یوگا

صاف بایستید و در حالی که پاها کمی از هم فاصله دارند، به آرامی خم شوید.  بالاتنه را به پایین ببرید و پشت ساق پا را با دست هایتان بگیرید. در این حالت کمی توقف کنید تا تنش ایجاد شده در ستون فقرات و عضلات همسترینگ برطرف شود. اگر می خواهید تمرکز بیشتری روی ستون فقرات داشته باشید، زانوهایتان را به آرامی خم کنید. اگر می خواهد روی عضلات پشت ران تمرکز بیشتری داشته باشید، زانوهایتان را صاف نگه دارید. در این حالت به مدت ۳ تا ۴ تنفس بمانید و یک تا ۲ دقیقه حرکت را تکرار کنید. تنفس عمیق فراموش نشود.

چهارمین حرکت در تمرینات یوگا

عمل دم را در این قسمت از تمرینات یوگا انجام دهید و درحالی‌که پاشنۀ پای چپ را به‌ سمت داخل چرخانده‌اید، پای راست را جلو بیاورید. پای چپ باید کاملا صاف و به عقب کشیده شده باشد. به‌ زانوی پای راست زاویۀ نوددرجه بدهید و پا را جلوتر روی زمین بگذارید. دست‌ها را صاف بالای سر ببرید. عمل دم را انجام بدهید و این بار این حرکت را با پای دیگر تکرار کنید؛ یعنی پای چپ را جلو بیاورید و به زانوی این پا زاویۀ نود درجه بدهید و پای راست صاف و کشیده عقب بماند و پاشنهٔ این پا رو به داخل بچرخد. دست‌ها را هم که باید بالای سر ببرید.

تکیه دادن پاها به دیوار

استرس

این حرکت از تمرینات یوگا موردعلاقهٔ بسیاری است، چون برای انجامش فقط به یک دیوار نیاز است و نتایج خوبی هم دارد. اگر توان بدنی کافی داشته باشید، برای انجامش به دیوار هم نیازی نخواهید داشت. کافی است روی زمین دراز بکشید و پاها را با زاویهٔ نوددرجه به دیوار تکیه بدهید. اگر از اضطراب  رنج می‌برید یا قوزک پای‌تان متورم شده است، این حرکت برای‌تان ایدئه ال خواهد بود. برای رسیدن به بهترین نتیجه ۲ـ۳ دقیقه پاها را بالا نگه دارید.

در صورتیکه تمایل به انجام تمرینات یوگا در منزل دارید ، به راحتی میتوانید از آموزش یوگا که در سایت و اپلیکیشن یوگان ارائه شده است ، استفاده کنید و از فواید این ورزش در سلامتی جسم و ذهن خود بهره مند شوید . همچنین در صورت تمایل می توانید DVD های آموزش یوگا در خانه را نیز تهیه کنید.

بدود دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید