گاهی اوقات ، هر چقدرم که حس کار کردن داشته باشید ، متوجه می شوید که به چیزی نیاز دارید که خیلی سریع روحیه ی شما را بهتر کند تا با انرژی بیشتری بروید و کاری که در دست دارید را انجام بدهید . برای بعضی ها ، قهوه یا خوردن غذا این کار را انجام می دهد ، اما برای بسیاری از مردم ، یک موسیقی عالی این کار را انجام می دهد ! اگر تمرینات یوگا را انجام می دهید ، حتما تجربه ی روز هایی را داشته اید که انگیزه ای برای بلند شدن و انجام حرکات یوگا ندارید . در این روزها ، آهنگ های یوگا انتخاب مناسبی هستند که می توانند برای شما انگیزه ایجاد کند و شما را وادار به بلند شدن و انجام حرکات کند . علاوه بر این روزهایی هم هست که نمی توانید به تنهایی ذهنتان را متمرکز کنید . در این روز ها آهنگ های مدیتیشن یوگا به کمک تان می آید . به همین دلیل آهنگ های ریلکسیشن یوگا بسیار محبوب هستند . پس باید با دقت بیشتری ، آهنگ های یوگا را انتخاب کنید تا بهره وری شما در طول انجام حرکات بیشتر شود .
انواع مختلف آهنگ های یوگا
انواع مختلفی از آهنگ های یوگا وجود دارد که معمولا ، در مدارس و باشگاه ها ، در هنگام انجام حرکات یوگا استفاده می شوند . رایج ترین موسیقی یوگا که به عنوان ابزار کمک کننده در آن استفاده می شود ، آهنگی است که شامل رنج وسیعی از ساز های غربی ، هندی و سنتی ، صدا های موجود در طبیعت ، مناجات و غیره شود . همچنین آهنگ های Chillout ، lounge یا ambient ، بخاطر الگوی ریتم ثابتی که دارند ؛ معمولا انتخاب خوبی برای آهنگ های یوگا هستند .
انتخاب درست آهنگ های یوگا برای جلسات ورزشی تان ، به میزان زیادی به این بستگی دارد که شما چه چیزی را ترجیح می دهید . برخی از مردم ، با صدای ساز های موسیقی و یا صدا های طبیعت ، می توانند افکارشان را متمرکز کنند و به راحتی مراحل مدیتیشن را انجام دهند . در حالیکه بعضی کار ها ، همراه با نوای موسیقی های سنتی بهتر انجام می شود .
عامل دیگری که باید برای انتخاب آهنگ های یوگا در نظر بگیرید این است که می خواهید این آهنگ را برای انجام دادن چه نوعی از تمرینات یوگا انتخاب کنید ؟ اگر در حال انجام حرکات مدیتیشن و آرامش بخش یوگا هستید ، طبیعتا به موسیقی ای نیاز دارید که در گوشتان احساس آرامش ایجاد کند و باعث فراگیر شدن این حس آرامش در تمام بدنتان شود . پس آهنگ های ریلکسیشن یوگا ، انتخاب مناسبی برای شما هستند . اما در صورتی که از حرکات انرژی بخش یوگا استفاده می کنید ، باید انواع دیگری از این آهنگ ها را انتخاب کنید که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم :
آهنگ های یوگا ی شاد کننده
آهنگ های پاپ جدید و معروف ، به طور کلی برای انجام یوگا مناسب نیستند . البته این موضوع به این معنا نیست که موسیقی های یوگا باید غمگین و بی کلام باشند . اگر توجه کرده باشید ، آهنگ های پاپی که معمولا در رادیو گوش می دهید ، به ندرت در حین انجام حرکات یوگا استفاده می شوند . اگرچه بعضی از کسانیکه یوگا انجام می دهند ، ترجیح می دهند در حین انجام یوگا ، آهنگ های شاد پخش شود . بخصوص زمانی که نوع یوگا یی که کار می کنند ، جوری باشد که در آن حرکات سریع و متنوعی انجام شود . این نوع از آهنگ های یوگا ، به افراد کمک می کند تا بهتر با سرعت مدنظر هماهنگ شوند و راحتتر حرکات یوگا را پشت سر هم و به ترتیب انجام دهند و سپس آن را تعویض کنند .
در آهنگ های شاد یوگا ، آهنگ هایی که دارای ضرب آهنگ سریع و محکم هستند و ریتمشان ثابت است ، معمولا محبوبتر می باشند . که این آهنگ ها ، ممکن است از موسیقی های معاصر هندی باشد که با طبل و سازهای کوبه ای دیگر که معمولا در موسیقی های هندی استفاده می شود ، ایجاد شده باشد . در حال حاضر ، نسل های پر انرژی و پر جنب و جوش جدیدی از موسیقی وجود دارند که به شما در بهتر انجام دادن حرکات یوگا کمک می کند
چند نوع از موسیقی های آرامش بخش
بسته به اینکه هدفتان از انجام مدیتیشن چه چیزی باشد ، نوع موسیقی ای هم که باید برای آن انتخاب کنید ، متفاوت است . اگرچه انجام یوگا در سکوت معمولا از محبوبیت زیادی برخوردار است ، اما موسیقی های مختلفی هم هستند که می توانند به آرامش بیشتر شما در هنگام انجام حرکات یوگا کمک کنند . در اینجا به بررسی چند نمونه از انواع این آهنگ های ریلکسیشن یوگا می پردازیم .
صداهای طبیعی محیط
صداهای آشنای طبیعت ، پس زمینه ی خوبی برای تمرینات مدیتیشن شما خواهد بود . صداهایی مانند صدای بارش باران ، امواج اقیانوس ها که به صخره ها برخورد می کنند ، یا پرندگانی که با هم آواز می خوانند ، به شما از دل طبیعت ، آرامش می بخشند . البته معمولا کسانیکه یوگا انجام می دهند ، عادت دارند این کار را در فضای آزاد انجام دهند و در نتیجه به طور طبیعی در هنگام انجام حرکات یوگا ، این صدا ها گوششان را نوازش می دهد . و این صداها ، برایشان درست مانند یکی از لذت بخش ترین انواع آهنگ های یوگا عمل می کنند .
صداهای طبیعی بهترین انتخاب است برای کسانی که هم نمی خواهند در سکوت ، حرکات یوگا را انجام دهند و هم اینکه گوش دادن به موسیقی مورد علاقه شان باعث حواس پرتی آنها می شود . از این گذشته ، انجام مدیتیشن در کنار صداهای طبیعت نیاز انسان به اتصال به طبیعت و بهره بردن از آن را به خوبی تامین می کند .
موسیقی های بی کلام
موسیقی های بی کلام هم می توانند به شما ارامش ببخشند و باعث بهتر شدن اثر مدیتیشن شما شوند . این موسیقی ها کاملا با استفاده از ابزار موسیقی ساخته می شود و هیچ متنی ندارد که با تحریک فکر و یا خاطرات شما ، باعث حواس پرتی تان شود . همچنین این موسیقی ها معمولا ضرب آهنگ مشخصی هم ندارند که آرامش و حالت ذهنی ای که می خواهید در هنگام مدیتیشن به آن برسید را به هم بریزند . در نتیجه می توانند بعنوان آهنگ های یوگا مناسب باشند .
موسیقی های جهانی
اگرچه موسیقی های طبیعی زیادی مخصوص مدیتیشن ساخته شده اند ؛ برای بعضی افراد ، ممکن است موسیقی های جهانی برای این کار جذاب تر باشد . موسیقی های جهانی ای که از فرهنگ های مختلف موجود در سراسر دنیا سرچشمه گرفته است ؛ نیز می تواند به عنوان یک موسیقی آرامش بخش مورد استفاده قرار بگیرد .
ضربان های دو تایی
هدفونتان را روی گوشتان بگذارید و با ضربان های دوتایی تمرینات مدیتیشن تان را وارد مرحله ی جدیدی کنید . این آهنگ ها با اجرای فرکانس های صوتی مختلف در هر گوش ، ریتم و احساسات خاصی در مغز ایجاد می کنند .
نتیجه گیری
اگر مدل های مختلف آهنگ های یوگا و مدیتیشن را امتحان کنید ، متوجه می شوید که هیچ کدام همیشه بهترین انتخاب نیستند . ممکن است شما بخواهید در سکوت حرکات مدیتیشن را انجام دهید . انجام حرکات یوگا در سکوت ، مزیت های زیادی دارد . برای مثال برای شما این امکان را ایجاد می کند که روی تنفس تان متمرکز شوید بدون آنکه برای رسیدن به آرامش ، به کمک موسیقی و آهنگ های ریلکسیشن یوگا نیاز داشته باشید .
همچنین انجام مدیتیشن در سکوت این خوبی را دارد که شما حتی اگر در مسافرت و یا وسط روز کاریتان باشید هم می توانید آن را انجام دهید . برای این کار تنها کافی ست پنج یا ده دقیقه زمان بگیرید ، چشم هایتان را ببندید ، روی تنفستان تمرکز کنید و هیچ یک از افکاری که در ذهنتان می آید را قضاوت نکنید . فقط آن ها را رها کنید و مانند ابر ها شناور شوید . چیزی که در مراقبه اهمیت دارد ، این است که چه روشی برای شما مناسب است و این روش لزوما برای همه ی انسان ها یکسان نیست .
بدود دیدگاه